torstai 31. lokakuuta 2013

Punaisen lipun päivät Adrianmeren rannalla /Red flag days at the beach


Punaisen lipun päivät

 

Eilen ja edellispäivänä tuuli kovasti. Uimarannallamme Lido di Morgella liehuivat punaiset liput. Se on kielto mennä uimaan kahluusyvyyttä syvemmälle. Rantavahdit – kaksi nuorta poikaa – valvoivat kieltoa uskollisesti. He tuijottivat kolmea suomalaistyttöä – kahta blondia ja yhtä brunettia – rannalta herkeämättä megafoni kädessä siltä varalta, että joutuisivat kehottamaan nuoret lähemmäksi rantaa. Sadan metrin päässä syvemmällä oleva rouva sai rauhassa mennä hukkumaan. Ovatko rantavahdit täällä siis ikärasisteja?! No, oikeasti tuuli ei nostanut aaltoja edes vaahtopäiksi saati yli aallonmurtajan ja vesi oli lähes tyyni...

 




Makoilin maassa ranta-alustalla ja laitoin laukkuni tuulen suojaksi sen päähän. Puolessa tunnissa ihoni sai sileän hiekkakerroksen pintaansa. Hiekka leijui rantahietikolla kiemurrellen käärmemäisesti kohti rantamuureja. Ranta oli lähes autio, vain rantabaareissa istuskeli ystäväjoukkoja ja perheitä seurustelemassa.


 

Ostimme jäätelöt. Pehmikset otettiin valkoisista muoviputkista ja puristettiin rusettipuristimen läpi tötteröiksi. Makuina olivat perinteisten mansikoiden ja tuplasuklaiden lisäksi mm. tuplasuukko (Bacio, suklaa-pähkinäseos) ja paholainen & enkeli. Itse ostin Mojito-jääpuikon. Sen paperissa luki, ettei sitä myydä alle 18-vuotiaille, koska se sisältää rommia.
 

Rantakahviloissa vuokrataan aurinkopetejä ja varjoja sekä myydään ruokien ja juomien lisäksi myös suihkupoletteja. Kylmä suihku on ilmainen, mutta lämmin maksaa 50 senttiä. Tällaisena päivänä se kannattaa maksaa, jotta suola ja hiekka irtoavat ihosta kunnolla, jollet halua tuntea, miltä tuntuu olla tönkkösuolattu muikku!
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Torino di Sangron kylä ja palvelut 2024

  Torino di Sangro, Abruzzon lääni, Italia    Torino di Sangro on idyllinen, pieni italialaiskylä keski-Italiassa, Adrianmeren rannalla. K...