tiistai 2. heinäkuuta 2019

San Vito Chietino has some great restaurants by the sea / San Vito Chietinosta löytyy hyviä ravintoloita sekä kunnollinen hyppylaituri

(EN) I am selling our own summer house in Torino di Sangro, because the intention is to buy the next and larger family-friendly apartment. In August, I promised to inform the future homeowners about the area and its beaches. Here is the introduction of the fourth beach. San Vito Chietino is located in the middle of the Trabocco fishing stations at the Adriatic sea, some 20 kilometers south of Pescara.


(FI) Olen myymässä omaa kesämökkiäni Torino di Sangrosta, koska aikeena on ostaa seuraavaksi isommalle perheelle sopiva asunto. Lupasin elokuussa tulevalle asunnon ostajalle kertoa lisää alueesta ja sen rannoista, joten tässä on neljäs rantaesittely. Nyt vuorossa on San Vito Chietino, joka sijaitsee Trabocco-kalastusasemien keskivaiheilla.

Punta Torren kalastuslaituri eli trabocco.
(EN) From Pescara to Vasto there will soon be a 60 kilometer long cycling path, which is built on top of an old train track. We walked over 7 kilometers on it in May from Fossacesia to San Vito Chietino. On the way there were at least eight fishing stations (trabocchi).  We took some pictures of the biggest and most beautiful ones... The water there is crystal clear and beautiful.  

(FI) Vanhan junaradan tilalle kunnostetaan rannikolle noin 60 kilometriä pitkä pyörätie, joka on lähes valmis seitsemän kilometrin matkalla Fossacesiasta San Vito Chietinoon. Kävelimme sen toukokuussa ja ohitimme ainakin kahdeksan traboccoa. Otimme tällä kertaa kuvia vain suurimmista ja kauneimmista... Koko ranta-alue on kirkasvetistä ja puhdasta - vain tuulisella säällä vedessä on samentamassa hieman hiekkaa.

Puhdasvetinen Adrianmeri on Italian rannikon helmi.
(EN) San Vito Chietino Marina is located by the Adriatic Sea, under a the old town, and a steep hill with a panoramic view. Thus, the old town has great views of the beach. In the summer, the sea is glistening clear here, too.

(FI) San Vito Chietino Marina sijaitsee Adrianmeren rannalla, jyrkän näköalavuoren  ja varsinaisen vanhan kaupungin alapuolella. Vanhasta kaupungista on upea näköala myös rannalle. Kesäaikaan meri kimmeltää kristalliturkoosina ja kirkkaana kuitenkin myös täällä.

Maksullinen ranta on traboccon oikealla puolella.

(EN) The official beach is located in front of fish restaurants, on the right side of the long fishing station pier. It is sandy but it is narrow, and full of sun loungers and umbrellas. The beach is an excellent wading place and great for playing. It also deepens into good swimming depth.  During late July and August there are a lot of swimmers. 

(FI) Virallinen uimaranta sijaitsee kalaravintoloiden edessä, pitkän traboccolaiturin oikealla puolella. Se on hiekkapohjainen, mutta leveydeltään aika kapea ja ahdettu täyteen vuokrattavia aurinkopetejä sekä varjoja. Ranta on alussa mainio kahluu- ja leikkiranta, mutta syvenee myös kunnon uintirannaksi. Eniten uimareita on heinäkuun lopulla ja elokuun aikana.

Molskis! Laiturilta hyppii syvään veteen
lapsia ja nuoria. Ylös noustaan köyden avulla. 
(EN) There is quite a long swimming trip to the breakwater, so many swim parallel to the beach. Children and young people will be entertained by jumping from the pier into the deep water. They will climb up a bit closer to the beach using a rope attached to the pier. My children have always loved this and still do it as adults. On the other side of the Trabocco is a public and open stone beach. You can also fish there.  

(FI) Aallonmurtajalle onkin aika pitkä uimamatka, joten monet uivat rantaa poikittain, mistä siitäkin tulee jo mukava matka. Lapset ja nuoret huvittelevat hyppimällä laiturilta syvään veteen. Ylös noustaan vähän lähempänä rantaa ja hienosti solmuköyttä myöden. Traboccolaiturin toisella puolella on julkinen ja kaikille avoin kiviranta. Siellä viihtyvät myös kalastajat, jolleivat sitten ongi traboccon juuren kiviltä.

Traboccolla on kaksi kalaravintolaa, joille noustaan puuportaita pitkin. Näköala niistä on hieno! Ravintolatalossa rannalla on kesällä lounas- sekä illallisaikaan ruokatarjoilu, mutta muuten tarjolla on vain pikkusnackejä sekä juomia ja hedelmäsalaattia.

Kivenheiton päässä parkkipaikasta on kaksi upeaa konditoriaa, joissa on toinen toistaan paremmat tarjoilut. Ne ovatkin kellonajasta riippumatta aina aika täysiä ja ihan aiheesta. Kotitekoista jäätelöä löytyy myös lähempänä rantaa, kävelykadulla. Siellä on kaksi jäätelöbaaria sekä myymälät uimaleluille ja -tarvikkeille.

Jäätelö maistuu hellepäivänä aina mahtavalle!

Annokseen voi valita makujen määrän.
Hyvin lähellä rantakatua on mukavasti parkkitilaa monessa eri paikassa. Itse jätämme auton yleensä vanhalle juna-asemalle ja sen jälkeen käymme pääkadun varressa jäätelöllä. Suosikkiparkkiimme ajetaan suoraan SS16-tieltä jyrkästä mutkasta ja lähes täyskäännöksellä, mutta siihen oppii nopeasti.

Vanhan juna-aseman pihalla on maksuton parkkipaikka.

Tämäkin ranta-alue kuuluu tietysti ikivanhaan kaupunkiin, joka sijaitsee linnunteitse aivan marinan eli rannan yläpuolella, korkean kukkulan laella. Sinne ajo tehdään luikertelevaa näköalatietä pitkin ja matkaa kertyy ainakin reilut pari kilometriä ylämäkeen, jos haluat käydä katsomassa rantaa yläviistosta. Nousu on kuitenkin sen arvoinen.

Rannan plussat ja miinukset:

+ ympärivuotisesti auki olevat kahvilat ja ravintolat sekä palvelut
+ kivat traboccoravintolat ja hyvä kalaruokatarjonta
+ matala ja puhdasvetinen hiekkaranta
+ aallonmurtaja
+ paljon erityylisiä asuntoja myynnissä
- maksullinen ja pieni, jopa ahdas ranta
- kävely- ja pyörätie tulossa, mutta ei vielä valmis San Viton suunnalla (kivenlohkareinen loppu)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Torino di Sangron kylä ja palvelut 2024

  Torino di Sangro, Abruzzon lääni, Italia    Torino di Sangro on idyllinen, pieni italialaiskylä keski-Italiassa, Adrianmeren rannalla. K...