torstai 23. elokuuta 2018

Italian postipaketti

Innostuin ostamaan ystäväni Seijan lapsenlapsille joululahjat hyvissä ajoin elokuussa ja päätin lähettää ne täältä Italiasta. Googlasin kylämme ostin sijainnin ja aukioloajat netistä. Ilokseni ne sekä löytyivät että pitivät paikkansa. Noin puolet netin aukioloista ja osoitteista kun sattuu olemaan vääriä, tämä oli iloinen yllätys.
Postin osoite löytyi harvinaisen helpolla

Posti sijaitsee vanhan ja uuden kaupunginosan välissä, teollisuuslaitoksen näköisessä tilassa. Paikalla oli kaksi virkailijaa ja muutama asiakas. Odotin kiltisti vuoroani. Varoitin miestäni Vesaa, että varautuisi jopa puolen tunnin asiointiin.

Meni kaksi tuntia. Kun pääsin vuorollani ensimmäiselle kassalle ja selitin asiani (italiaksi), hän pyysi minut takaisin penkeille odottamaan. Sitten hän palveli muut, "helpot", asiakkaat ja kutsui minut uudelleen kassalle.

Asiani oli vaikea, koska halusin ostaa sekä paketin että postituksen ja vielä ulkomaille! Minulta varmistettiin kolme kertaa, että ymmärsin postituksen olevan todella kallis, 43 euroa. Kun edelleen halusin, alkoi takahuoneessa postituslaatikon etsintä. Lopulta sopiva löytyi, mutta virkailija ei osannut koota sitä. Vannoin osaavani itse koota laatikon ja sain sen. Kokosin ja laitoin lahjat sisään. Palautin laatikon lukittavan palautusluukun kautta. Maksoin 43 €.

Tämän jälkeen paketti palautettiin luukun kautta minulle vielä tullausilmoituksen täyttöä varten. Täytin ja palautin lomakkeen virkailijalle. Sitten alkoi laatikon punnitus ja mumina. Laatikko sai painaa enintään 5 kiloa ja se painoi reilun 2 kiloa. Tämä ei ollutkaan se ongelma, vaan laatikko - juuri tällä laatikolla ei voinutkaan lähettää lähetyksiä kuin vain Yhdysvaltoihin.

Alkoi hurja neuvottelu tiskin takana. Postitoimiston päällikkö otti asian hoitaakseen ja otti puhelun pääkonttoriin saadakseen toimintaohjeet. Maksamani 43 €:a palautettiin allekirjoitusten kera, nyt toisella kassalla ja jälleen minut passitettiin takaisin odotustilaan.

Virkailija etsi takahuoneesta pitkään ja lopulta löytyi uusi laatikko. Se oli keltainen. Purin ensimmäisen laatikon ja otin tavarat takaisin kassiin. Palautin laatikon luukun kautta. Sain uuden laatikon, kokosin sen, pakkasin ja täytin osoitekortin. Menin kassalle ja laitoin laatikon lukittuun palautusluukkuun. Nyt laatikko punnittiin, leimattiin, maksoin 29 euroa ja lopulta laatikko oli valmis lähtöön.
Väsynyt postiasiakas jälleen luukulla

Kysyin varovasti toisen, pienemmän lahjan lähetystä Suomeen - se oli kassissa vielä odottamassa. Ei, ei ollut postikuoria eikä pieniä paketteja - itse asiassa paketteja ei voinut lähettää enää enempää, koska ei ollut pakkauslaatikoita eikä kuoria. Minun pitäisi itse käydä ostamassa postikuori jostakin, ehkä kauppakeskuksesta.

Aikaa ensimmäisen paketin lähettämiseen kului tunti 55 minuuttia. Seuraavana päivänä etsimme kauppakeskuksen ja siellä selvisi, etteivät kuoria tai laatikoita myy ainakaan kirjakaupat. Sen sijaan tupakkakaupoista (Tabaccheria) voisi löytyä kuoria. Bingo - löytyi yksi pehmustettu kuori. Nyt seuraava lahja on pakattu siihen ja odottaa seuraavaa postissa käyntiä. Sillä kertaa otankin kirjan seurakseni mukaan odotukseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Torino di Sangron kylä ja palvelut 2024

  Torino di Sangro, Abruzzon lääni, Italia    Torino di Sangro on idyllinen, pieni italialaiskylä keski-Italiassa, Adrianmeren rannalla. K...