keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Paluu Italiaan


On tullut aika palata Italiaan – ja tällä kertaa pidemmäksi aikaa! Luvassa on nautinnolliset 5 kuukautta etelän lämmössä. Kokeilen ensimmäistä kertaa elämässäni etäopiskelua ja samaan aikaan mieheni Vesa viettää vuorotteluvapaata. Nautimme näistä mökillä Italiassa yhdessä!



Pitkän mökkiloman suunnittelu käy (hauskasta) työstä. Olemme aloittaneet proosallisesti rahasta ja tehneet budjetin kiinteille sekä muuttuville kuluille. Olemme myös säästäneet kuukausittain yhteensä 500 €:a jo vuoden ajan. Näin saatiin kokoon pesämuna, jolla katetaan oman asunnon vastikkeet, autolainan lyhennykset ja matkat Italiaan sekä takaisin. Opintovapaa- ja vuorotteluvapaakorvauksilla elellään sitten perillä ja pidetään hauskaa. Katsotaan, miten rahat riittävät…

Yksi suunniteltuja asioita on koiran mukaan otto. Testattiin Royal Canin –nappuloiden kestoa meidän Caro-yorkilla ja 800 grammaa painava paketti kesti meidän pojalla 8 päivän sijaan 18 päivää! Ounastelen, että hän voi saada jotain herkkupaloja pöydästä ajoittain, mutten tunnusta mitään. Hankin sitten nappuloita mukaan yhden ison 2,7 kg:n säkillisen ja kaksi pienempää 800 g:n pussia – periltä saa ostaa samaa merkkiä, joka kullannuppuselle kelpaa. Pienet matkojen ajaksi (menomatka sekä käynti Espanjassa) ja iso avataan perillä, millä päästään alkuun kotiruokinnassa. Voipi olla, että käydään hakemassa myös lähistön minimarketista pojalle herkkuja – etenkin italialainen kinkku näyttää maistuvan.

Koiran rokotukset on saatettu kuntoon (rabies oli voimassa, mutta kolmoisrokote olisi vanhentunut kesällä) ja hammaslääkärikäyntikin on nyt kärsitty. Kaikki kolme jäljellä olevaa sivuhammasta saivat jäädä koiran iloksi edelleen. Hyvä niin, sillä muuten olisi poika ollut hampaaton pikku papparainen. Turkki on kynitty kesäkuntoon noin sentin mittaiseksi ja sillä pärjää matkalla mukavasti.

Mukaan otettavista tavaroista on tehty lista ja niitä on hankittu vähitellen. Suosikkishamppoo, aurinkorasvat, lääkkeet ja vaelluksille tarvittavat tarvikkeen on nyt hankittu. Niistä kalleimpana on ollut Ospreyn vaellusreppu, josta löytyy seisontatuen lisäksi valtava määrä säätöjä, lokeroita ja ominaisuuksia. Mukana on tietokonetasku ja sadesuoja sekä elinikäinen takuu. Tuhlasin kuitenkin tähän, sillä ajattelin pitkien vaellusten mukavuutta sekä sitä, etten aio ostaa matkalta mitään turhaa tällä kertaa.

Listaa on tehty myös hoidettavista asioista. Niitä on kertynyt kymmenittäin ja noin puolet on saatu ruksattua yli jo tehtyinä. Matkavakuutukset on hankittu, talovahti Suomen kodille on sovittu koko poissaolon ajaksi ja työasiatkin alkavat olla valmiita. Lauttaliput ja auton vihreä todistus on hankittu, samoin kuin ensimmäisen yön hotellikin. Loput jäävät rennosti viimetinkaan.

Matkakuume alkaa nyt nousta. Suomen toukokuun harvinaiset hellesäät muistuttavat ihanasti jo kesäkodin lämmöstä ja ihmiset ovat lomamielellä kuten tuolla Torino di Sangrossakin. Saimme sieltä etälähetyksenä laatikollisen oman kylän viinejä ja niistä on nyt maisteltu Trebbiano- sekä Pecorino-maut italialaisen pastan ja tomaattikastikkeen kera. Pian päästään syömään tuoreita hedelmiä ja kylän omaa satoa tuoreeltaan, nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ostian ranta Rooman lähellä sopii lomailijoille

  Olen kirjoituksissani usein mainostellut tuota tuntemattomampaa Adrianmeren rantaa, mutta päätin vaihteeksi kertoa myös "länsiranniko...