torstai 27. maaliskuuta 2014

Iltavieraita ja kyläreissuja / Visiting habits in Torino di Sangro, Abruzzo


Iltavieraita ja kyläreissuja


Italialaisen ystäväni Italon luona tapaa aina uusia ihmisiä. Tänään tutustuin ensin Italiasta Australiaan muuttaneeseen Lauraan (noin 25 v.) ja hänen mieheensä. Sen jälkeen paikalle saapui iäkäs eläkeläispariskunta Annamaria ja Luigi Rooman kodistaan. Annamaria eli Anna kertoi työskennelleensä sairaanhoitajan uransa lisäksi myös puvustajana. Hän on puvustanut äitinsä apuna mm. Federico Fellinin elokuvissa.
Puvustaja Annamaria ja Italo

Luigi Roomasta
 
 
Annan mies Luigi on ollut kansainvälisissä yrityksissä kirjanpitäjänä ja on suuri taiteen ystävä. Hän selitti edellisviikolla näkemäänsä taulua ja sen ominaisuuksia tarkkaan. Miten taulun hahmo piti käsiään, miten pää oli sommiteltu, mistä kulkivat kuvan katseenvangitsijat ja miten upeat värit sekä valot kuvassa olivatkaan.  En muista koskaan kuulleeni tavanomaisessa iltarupattelussa kenenkään innostuvan niin valtavasti taiteesta – silmät innosta palaen ja käsiä apuna käyttäen Luigin selostus jatkui. Ehkä Roomassa asuminen tuottaa intohimon taiteeseen automaattisesti?

Ylihuomenna amerikkalainen paluumuuttaja Luigi kutsui meidät tyttöystävänsä Annan (tiedän, samat nimet, mutten voi mitään) kanssa rantatalolleen ruokailemaan. Menemme sinne ja takaisin Italon hienommalla autolla.

Jotenkin minusta alkaa tuntua katteettomalta tieto italialaisista, jotka eivät koskaan kutsu uusia tuttavia luokseen kylään. Ainakin minä olen tänä kesänä ollut kylässä jo Loretan ja Marion rakenteilla olevassa talossa (grillijuhlissa), Italon ja Lilianen luona (melkein joka ilta), Ericin ja Karinin luona (sekä kotona että ateljeessa) kahdesti, Renaton ja Marian luona, Ninon terassilla ja kutsuipa hän meidät veneilemäänkin sekä Luigin ja Annan luona. Joka paikassa on ollut hurjan hauskaa.

Ja nyt minä kutsuin vuorostani ystäväni meidän mökillemme iltaa istumaan. Kerron ehkä myöhemmin, miten kävi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Torino di Sangron kylä ja palvelut 2024

  Torino di Sangro, Abruzzon lääni, Italia    Torino di Sangro on idyllinen, pieni italialaiskylä keski-Italiassa, Adrianmeren rannalla. K...