tiistai 11. kesäkuuta 2013

Unelma todeksi - mökki Italiasta - mistä kaikki alkoi


Joskus käy niin, että kohtalo kolkuttaa ovelle. Silloin voit valita avaatko oven vai oletko olevinasi kuin et kuulisikaan koputusta. Minulla ovelle koputus oli kirje eläkevakuutusyhtiöstä. Yhtiö ilmoitti muuttavansa vakuutusehtoja, jolloin minulla olisi mahdollisuus halutessani joko jatkaa vakuutusta tai irtisanoa se. Normaalisti tätä tarjottaisiin vain, jos jää työttömäksi tai kuolee.

Havahduin miettimään sitä, mikä tuolla pienellä summalla voisi hankkia tai tehdä. 40 % verojen jälkeen raha riittäisi asuntolainan maksuun, muttei riittäisi koko summaan. Elämä siis jatkuisi ennallaan.

Antauduin haaveilulle – mitä oikeasti haluan olla ja tehdä. Pohdin pitkään ja hartaasti millainen ihminen haluan olla, missä ja millaisessa ympäristössä, missä mielentilassa ja mitä tehden. Olen aina haaveillut asumisesta ulkomailla ja päätin toteuttaa oman kesämökin hankkimisen Italiasta, jos se olisi mahdollista.

Tässä juttusarjassani kerron, mistä etsin tietoja, miten käytännössä hankin mökin ja mitä suunnittelen seuraavaksi. Sillä elämä on tehty elettäväksi ja unelmoitavaksi.
Tämä juttu on julkaistu Salonjokilaaksossa 6.6.2013.
Tyttäreni Alisa uuden kotikylämme Torino di Sangron torilla. Kesäasuntomme näkyy taustalla etuvasemmalla ja alhaalla oikealla on kylän yhteinen parkkipaikka.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Torino di Sangron kylä ja palvelut 2024

  Torino di Sangro, Abruzzon lääni, Italia    Torino di Sangro on idyllinen, pieni italialaiskylä keski-Italiassa, Adrianmeren rannalla. K...